transport-marfa

Sfaturi pentru alegerea companiei potrivite de transport a marfurilor

Transportarea de marfuri la nivel international  reprezinta un proces foarte complex ce necesita luarea unor masuri de siguranta, astfel incat bunurile sa ajunga in cea mai buna stare si in timp util. Cei care se ocupa cu exportul sau importul anumitor produse si articole, trebuie sa se asigure ca vor primi in timp util marfa si ca aceasta va ajunge la destinatie in timpul corespunzator.

De asemenea, in vederea realizarii unui transport de succes, este necesar sa se tina cont si de costurile implicate, de corectitudine si de siguranta companiei prestatoare a acestei categorii de servicii. Ne desfasuram activitatea in acest domeniu inca din anul 2012 si stim cat de importante sunt aceste aspecte pentru clientii nostri. Ca orice alta companie care doreste sa isi manifeste respectul fata de clienti, ne adaptam in permanenta noilor cerinte de pe piata si le furnizam celor ce ne solicita ajutorul toate cele necesare.

Primim tot mai des intrebari legate de modalitatile cele mai eficiente de a afla daca o companie ofera calitate sau nu. Indiferent ca este vorba despre un transport de o valoare mai mica sau mai mare, datoria agentiei este de a transporta in deplina siguranta marfa celui ce i-a solicitat ajutorul.

Variante de realizare a transportului in functie de tarile destinatare

Exista mai multe modalitati de a efectua transportul international. Unele tari ofera variante multiple, in timp ce in cazul altora acest lucru este posibil doar cu unul dintre mijloacele de transport existente. Fiecare are posibilitatea de a decide daca marfa sa va fi livrata cu un transport terestru, aerian sau naval. Cert este faptul ca fiecare dintre aceste modalitati trebuie sa tina cont de anumite conditii si anumiti termeni pentru a putea fi efectuate.

Un lucru este sigur si anume faptul ca alegerea unei modalitati potrivite pentru a efectua transportul poate fi critica pentru reusita in export.

Despre transportul terestru

Acesta este realizat de obicei cu tirurile si reprezinta una dintre modalitatile la care se apeleaza cel mai des. Transportul de marfa cu tirul este folosit la un nivel mondial, datorita faptului ca marfa ajunge in cele mai multe dintre cazuri la destinatie in siguranta.

Chiar si atunci cand clientii aleg transportul cu avionul sau cu vaporul, pentru a ajunge la destinatia finala tot la un tir se va recurge. Cel ce conduce respectiva masina este responsabil de siguranta marfii si de livrarea responsabila a acesteia.

Importatorii si exportatorii prefera sa gaseasca un anumit colaborator in acest sens pentru eficienta maxima. Pasul cel mai dificil de realizat este identidicarea celui mai potrivit in acest sens, iar cel despre care se aud numai lucruri de laudat si care chiar sunt seriosi, sunt demni de luat in considerare.

Despre transportul aerian

Atunci cand este necesara realizarea unui transport in timp critic, calea aerului este cea mai potrivita. Aceasta vine insotita de o serie de avantaje precum costurile de depozitare mai mici, asigurare mai ieftina si multe altele.  

Este adevarat ca transportul aerian are costuri mai mari decat ale celorlalte variante de transport, insa diferenta o face timpul, mult mai scurt decat celelalte modalitati de transport. Suma aferenta acestor servicii depinde de greutatea pe care o are marfa ce necesita transport, precum si urgenta livrarii acesteia la destinatie.

Daca unele companii ofera transportul si de la aeroport pana la terminal, altele nu includ aceste servicii in pret. Toate bunurile sunt monotorizate, iar asta inseamna ca se poate urmari statusul transportului pana in clipa sosirii.

Despre transportul maritim

Numeroase exporturi internationale sunt realizate pe mare. Apeleaza la aceasta varianta de obicei cei care doresc sa transporte cantitati mari de marfa, insa ajungerea acesteia la destinatie nu reprezinta o urgenta. Exista o sumedenie de vase specializate pentru transportarea unor varietati de marfuri.

Timpul in care este realizat un astfel de transport depinde foarte mult si de conditiile meteorologice.

Asadar, in functie de tipul de marfa detinut si de timpul disponibil pentru transportarea acesteia, fiecare poate sa opteze pentru mijlocul de transport pe care il considera cel mai potrivit. Alegerea unei companii serioase si prompte reprezinta cheia unui transport finalizat cu succes.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *