transportul-maritim

Transportul maritim – tot ce trebuie sa stii despre acesta

Oricine stie ca transportul maritim se efectueaza inca din cele mai vechi timpuri. Acesta reprezinta una dintre solutiile disponibile pentru realizarea diverselor tipuri de comert, dar nu numai. Este cu siguranta una dintre solutiile care continua sa se dezvolte si in prezent. Datorita conditiilor avantajoase de transport, multi afaceristi opteaza pentru calea maritima atunci cand vor sa transporte marfuri sau masinarii.

Asadar, cei care doresc sa beneficieze de cele mai avantajoase preturi opteaza pentru aceasta alternativa, care vine alaturi de un spatiu suficient de mare pentru a transporta, in cele mai bune conditii, orice tip de articole si produse. Exista un numar de trei elemente specifice transportului maritim, fara de care acest tip de servicii nu ar putea fi posibile de realizat.

Marfa reprezinta prima parte si cea mai importanta din cele ce definesc acest tip de transport. Exista numeroase cereri de oferta pentru categoria mentionata. De obicei, cantitatile transportate sunt mari si este mult mai convenabil decat orice alta varianta pentru ca totalitatea costurilor este mult mai redusa.

Punctul de legatura dintre expeditor si destinatar in transportarea marfurilor este nava maritima. In ceea ce priveste navele, tehnologia inca este in plina dezvoltare. O alta serie de elemente care isi aduc contributia in transportul maritim este cea a containerelor. Acestea pot sa fie personalizate in functie de preferinte, pentru a corespunde anumitor dimensiuni. E un aspect necesar pentru transportarea sigura a marfurilor.

Inca un element fara de care nu s-ar putea realiza transportul maritim este portul. Este vorba despre totalitatea punctelor de operare, ce joaca un rol deosebit in asigurarea expedierii marfurilor, in cele mai bune conditii, pana ajung pe uscat. Este locul in care se incarca si se descarca marfa pentru a fi distribuita spre destinatia finala.

Motivele pentru care trebuie sa gasesti cea mai potrivita firma de transport maritim pentru colaborare

Pentru ca o activitate de transport sa fie realizata cat mai eficient cu putinta, fiecare afacerist trebuie sa gaseasca un partener in care sa se poata increde in totalitate. Poti solicita parerile celor care deja au gasit un astfel de colaborator sau sa te orientezi dupa recenziile aferente, din cadrul site-urilor de prezentare a respectivelor firme.

Stii ca ai gasit ceea ce cautai atunci cand ti se ofera preturi convenabile si conditii avantajoase. Trebuie sa ti se ofere garantia ca marfurile tale vor fi in deplina siguranta si ca nu vei fi taxat pentru lucruri banale, cum fac de altfel multe astfel de firme de transport maritim.

De asemenea, iti dai seama dupa personal daca vei fi tratat cu seriozitate si profesionalism sau nu. Alege intotdeauna firmele si companiile ce detin acreditare. Ceea ce te intereseaza este ca marfa care iti apartine sa ajunga in cele mai bune conditii la destinatie, iar o astfel de societate iti poate asigura acest lucru.

Totodata, atunci cand cantitatea pe care o ai de transportat este foarte mare, intreaba colaboratorul daca acesta nu poate fi grupata cu cea a altui client. In acest fel, se va ocupa un container intreg, ceea ce inseamna ca vei avea de platit mai putin. Aceasta metoda este numita transport maritim in sistem LCL – in grupaj de marfuri. O alta modalitate de transport este cea de incarcaturi in regim FCL. Este vorba despre incarcarea completa a containerelor, precum si despre incarcarea celor speciale, ce contin marfa agabaritica, care nu are dimensiuni standard, dar si care au nevoie de conditii speciale de transport.

Pe langa facilitatile mentionate, este ideal un partener care poate sa iti puna la dispozitie un numar de servicii conexe precum:

Realizarea documentelor necesare pentru transport

Monotorizarea si raportarea starii marfii

Siguranta ca marfa va fi transportata in cele mai bune conditii

Asigurarea serviciilor vamale necesare

Oferirea serviciilor de logistica

Punerea la dispozitie a unor solutii de livrare integrate

Asadar, transportul maritim reprezinta una dintre cele mai avantajoase alternative atunci cand este vorba despre expedierea unor cantitati mari de marfuri.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *