transport agabaritic

Ce implica organizarea unui transport agabaritic?

Chiar daca la prima vedere par uzuale, transporturile agabaritice sunt caracterizate de complexitate si necesita o organizare minutioasa. Fiecare aspect, aparent minor, trebuie tratat cu maximum de atentie, intrucat orice mic detaliu poate periclita siguranta transportului, timpii de livrare, incarcarea sau descarcarea. Usurinta cu care se realizeaza aceste transporturi de marfuri agabaritice nu este nimic altceva decat rezultatul unei planificari riguroase, a dedicarii si expertizei specialistilor ce activeaza in acest domeniu.

Organizarea unui transport agabaritic se realizeaza prin respectarea unor etape deosebit de importante. Nu se poate trece direct la transportul propriu-zis inainte de planificarea atenta a tuturor pasilor. Care sunt acestia? Va vom explica in randurile urmatoare.

Dimensiuni si greutate

Exista numerosi parametri de avut in vedere la un transport agabaritic, insa dimensiunile si greutatea marfurilor transportate reprezinta punctul de plecare pentru organizarea si planificarea ulterioara a transportului.

Inaltimea, latimea si lungimea marfurilor transportate sunt elementele ce vor determina atat selectarea trailerului potrivit, cat si a rutelor pe care va putea fi efectuat transportul. De asemenea, greutatea are la randul sau un rol deosebit de important, intrucat pe unele drumuri exista restrictii si limitari in acest sens – din nou stabilirea traseului de urmat va trebui sa tina cont si de acest aspect. Greutatea marfii transportate trebuie avuta in vedere si pentru a garanta siguranta deplina a transportului, prin repartizarea corecta a acesteia pe axele trailerului.

Stabilirea rutei de transport

Odata ce s-au avut in vedere dimensiunile si greutatea marfurilor, urmatorul pas este stabilirea rutei de transport. Aceasta va fi aleasa de expertii nostri in transporturi agabaritice, in asa fel incat livrarea sa fie efectuata in cele mai bune conditii si in cel mai scurt timp posibil.

Pentru stabilirea traseului pe care se va efectua transportul agabaritic se vor obtine autorizatiile si avizele speciale, in conformitate cu reglementarile legale in vigoare in acest sens. Compania noastra colaboreaza eficient cu autoritatile romane si poate sa procure in cel mai scurt timp autorizatiile si avizele necesare pentru transporturi ce depasesc limite masice si/sau de gabarit.

De asemenea, se vor avea in vedere si restrictiile existente in unele portiuni ale drumurilor publice, pentru a stabili eventuale rute ocolitoare, atunci cand situatia faptica o impune.

Incarcarea si descarcarea marfurilor in cazul transporturilor agabaritice

Daca toate aspectele legate de dimensiuni, greutate si rute de transport au fost stabilite, ramane de reglementat o problema destul de importanta. Este vorba despre incarcarea si descarcarea marfurilor agabaritice.

Pentru a garanta siguranta si eficienta maxima, atat a transportului, cat si a manipularii marfurilor agabaritice, la Mastogaf va oferim si serviciul de inchirieri macarale. In acest fel veti gasi solutia potrivita si completa pentru transport in siguranta deplina. Incarcarea si descarcarea echipamentelor de pe platforma trailerului va fi realizata cu macarale speciale, manevrate de specialisti cu experienta in domeniu.

Nu in ultimul rand, pe langa cele trei elemente mentionate anterior, expertii nostri va garanteaza profesionalism deplin si va pot oferi consultanta in orice chestiune ce tine de transporturi agabaritice. Identificarea solutiilor potrivite este astfel posibila in orice situatie, indiferent de cat de mare pare a fi provocarea.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *