transport

Cum sa alegi cel mai eficient mijloc de transport? Afla cateva aspecte esentiale pe care sa le urmaresti!

Transporturile au jucat si joaca in continuare un rol deosebit de important pentru bunul mers al economiei, in special a unor industrii fara de care activitatile zilnice nu s-ar putea desfasura la fel de eficient. In acest sens, orice comerciant stie ca pentru un randament crescut al afacerii sale nu e suficient sa gaseasca un furnizor de incredere, dar sa stie ca marfa respectiva va ajunge in cele mai bune conditii, intr-un timp optim si, bineinteles, la costuri cat se poate de rentabile.

Pentru a intelege cat mai multe despre aceste aspecte subliniate vom incerca sa oferim cat mai multe sfaturi si sa intelegem care dintre mijloacele de transport pot creste nivelul de eficienta al afacerii, precum si cand e potrivit sa se incline pentru o varianta sau alta.

Inainte de toate, trebuie precizat faptul ca din punct de vedere al transportului international, pe care noi, cei din echipa Mastogaf il realizam cu succes, acesta poate fi realizat pe mai multe cai. Pe scurt, e vorba despre transportul rutier, cel aerian, precum si cel maritim. Fiecare dintre acestea prezinta anumite caracteristici, pe care le vom discuta in cele ce urmeaza si in felul acesta vom vedea care sunt cele mai bune solutii.

Sunt foarte multe aspecte de analizat atunci cand se doreste luarea unei decizii cat mai bune din punct de vedere al mijloacelor de transport, insa cele pe care le vom lua in atentie in ideile urmatoare sunt cu privire la durata, cantitatea transportata, siguranta, respectiv costuri. Practic, cea mai buna decizie trebuie sa fie orientata catre un mix al tuturor acestor aspecte.

Durata

Atunci cand analizam fiecare dintre mijloacele de transport este firesc sa aducem in discutie cat sunt de performante din punct de vedere al duratei in care este realizata aceasta operatiune. Asadar, din randul acestora transportul aerian este de departe cel mai rapid, fiind urmat mai apoi de catre cel rutier, respectiv cel maritim.

Daca livrarea acelor marfuri este un aspect care trebuie realizat intr-o perioada scurta de timp, atunci calea aerului este cu siguranta cea mai buna alegere.

Cantitatea transportata

In functie de cantitatea de marfa ce se necesita a fi transportata trebuie sa se faca un raport cantitate/cost, astfel incat sa se eficientizeze decizia. Din punct de vedere al capacitatii, transportul maritim conduce aceasta lista (fiind posibila incarcarea vapoarelor cu multiple containere), apoi urmat de transportul aerian, respectiv cel rutier.

Siguranta marfurilor

Cand vorbim despre siguranta marfurilor acest detaliu este unul ceva mai complex, iar in unele dintre situatii poate fi chiar subiectiv. Depinde foarte mult de atentia ce se regaseste in randul echipajului de pe mijlocul de transport respectiv, modul in care marfa este depozitata si asigurata, precum si frecventa riscurilor de accident.

In ceea ce priveste compania Mastogaf, indiferent de optiunile pe care le alegeti va asiguram o monitorizare constanta a marfurilor respective, dar si serviciul de asigurare al acestora. Sunt aspecte ce va ofera un plus de incredere si nu veti mai sta ingrijorati.

Daca este sa facem un clasament cu privire la frecventa accidentelor in raport cu nivelul de siguranta al marfurilor transportate atunci avionul este cea mai recomandata varianta, urmata apoi de vapor, iar in cele din urma de tiruri.

Tot cu privire la acest aspect trebuie sa se inteleaga faptul ca pentru a creste nivelul de siguranta pot exista diverse politici interne sau existente la nivel national ori international, care pot restrictiona anumite marfuri transportate. Ca de exemplu, marfurile care prezinta un risc ridicat de incendiu, cum ar fi bateriile, nu se transporta aerian. Asadar, luarea unei decizii poate tine cont si de astfel de masuri de siguranta.

Costurile de transport

Nu in ultimul rand, trebuie sa discutam si despre costurile de transport, nu-i asa? E important pentru orice afacere sa ia in calcul acest aspect. Din punct de vedere al acestora, transporturile efectuate cu avionul sunt cele mai costisitoare, fiind urmate mai apoi de catre cele cu tirul, iar intr-un final, cea mai ieftina varianta este cu vaporul.

Ca si concluzie, sa spunem ca aveti nevoie de o cantitate foarte mare de marfa ce se necesita a fi livrata in tara, la un cost redus si timpul nu este o problema. Ce veti alege? Cu siguranta vaporul. Insa, in situatia in care marfa trebuie sa ajunga foarte rapid, in deplina siguranta, indiferent de costuri? Avionul este alegerea perfecta. Daca se doreste o imbinare mixta a tuturor acestor aspecte atunci tirul este mijlocul de transport ideal.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *