Transport-intern-international-marfa

Care este cea mai profitabila modalitate de transport la inceput de drum?

Probabil ca intrebarea din titlu este una pe care si-o adreseaza toti cei care pornesc o afacere in domeniu. Cu toate ca la suprafata totul pare extrem de profitabil, atunci cand deciziile luate nu sunt cele mai potrivite acest lucru se va reflecta automat si in baza financiara. Nu oricine poate dezvolta un business in acest sector – sau cel putin nu cei care nu au inclinatie catre acesta si nu stiu cum trebuie sa se desfasoare lucrurile.

Ne dorim sa ramanem prima alegere a celor care au de transportat marfuri, atat pe cale aeriana, maritima, cat si rutier, motiv pentru care avem in vedere imbunatatirea permanenta a serviciilor pe care le oferim, actualizandu-le mereu dupa cerintele pietii. Luarea unei decizii in ceea ce priveste transporturile de marfuri nu este tocmai usoara, mai ales atunci cand incep sa se ridice tot felul de bariere legislative sau de orice alta natura.

Care este cea mai buna modalitate de a dezvolta o firma de transport? Deseori nici macar cei mai mari experti in domeniu nu pot oferi un raspuns satisfacator la aceasta intrebare. De ce? Optiunile sunt diversificate, insa chiar si cea mai mica greseala poate avea urmari dezastruoase cand vine vorba despre realizarea unui plan de afaceri legat de transporturi.

Spre exemplu, in ceea ce priveste transportul de persoane, trendul actual al pietei transportatorilor este in continua scadere. Nu este tocmai un obiectiv usor de atins, avand in vedere ca sunt necesare mijloace care sa indeplineasca si sa ofere anumite conditii pasagerilor. Cu toate acestea, exista si alte aspecte care fac aceasta sarcina una greu de realizat.

In ceea ce priveste sectorul marfurilor, lucrurile se prezinta diferit. Putem afirma ca este o afacere profitabila, mai ales in ultimii ani, cand piata importurilor s-a dezvoltat atat de mult. Am putea spune ca este un trend care se va mentine pentru timp indelungat, aici intrand chiar si transporturile de marfuri toxice, periculoase, inflamabile, dar si ADR.

Pentru a putea reusi in acest domeniu insa, este necesara depasirea anumitor piedici. Un plan initial este esential, precum si cunostinte specifice. Spre exemplu, fara un parc auto specializat, lucrurile nu pot evolua.

De asemenea, este necesar si ca acesta sa corespunda cu normele legislative si standardele in vigoare. Mai ales atunci cand este vorba despre realizarea de transporturi agabaritice va fi obligatorie utilizarea unui camion puternic, care a fost transformat special in acest sens. In general, preturile aferente acestuia sunt mai mari decat al camioanelor cu caracteristici obisnuite.

Transport intern sau international?

Fiind vorba despre o afacere la inceput de drum, recomandarea noastra este sa optati pentru cel intern, deoarece costurile sunt mai reduse decat al celeilalte alternative. Demararea unui plan de business nu este tocmai usoara, motiv pentru care amploarea pe care o ia acesta incepe sa apara abia dupa un anumit timp.

Incheierea de contracte cu parteneri de afaceri seriosi este foarte importanta. In mod deosebit cei care nu sunt cunoscatori trebuie sa ia orice decizie cu maximum de responsabilitate. Efectuarea platilor la timp, precum si garantia pentru acestea este sunt de asemenea necesare si nu doar atunci cand va lansati in domeniu, ci intotdeauna.

Trebuie luat in calcul si faptul ca profitul trebuie sa acopere si cheltuielile de intretinere ale parcului auto, precum si altele ce pot aparea pe parcurs, suplimentar. Asadar, realizarea unui plan care sa amortizeze costurile pentru acesta pentru un timp cat mai indelunat este esential.

Cat de important este sfatul unui expert in domeniul transporturilor?

Pentru a da startul unei afaceri de succes, afilierea cu o organizatie patronala poate fi decisiva. Este modul in care veti putea parcurge toate etapele constitutive pentru realizarea firmei cu mai multa usurinta. De obicei au experienta necesara persoanele care au lucrat in domeniu sau care au studiat atent piata transporturilor de-a lungul timpului.

Este imperios necesar sa aveti in vedere afilierea cu o astfel de organizatie pentru o multitudine de avantaje, printre care si asistenta in eventuale probleme juridice.

Desigur, acestea sunt doar cateva dintre aspectele pe care trebuie sa le aveti in vedere pentru a putea da startul unui business in sectorul transporturilor, indiferent de ramura. Nu uitati sa va documentati corespunzator inainte de a lua orice decizie si sa va asigurati ca incepeti colaborari sigure, cu parteneri in care puteti avea incredere.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *